Pogoda jutro Pogoda Poznań
2716
Kuchnie świata według Hanny Lis
SPOTKANIE
Środa 19 czerwca 2019 g. 18
Bilety: -
Czy weźmiesz udział? Wezmę udział Być może Nie
czerwiec
pnwtśrczptsond
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Hanna Lis serwuje czytelnikom prawdziwą ucztę dla zmysłów. Dziennikarka w swojej nowej książce „Mój świat na talerzu” (Edipresse Książki) zdradza sekrety kulinarnych podróży i przepisy na najsmaczniejsze potrawy z całego globu. Już 19 czerwca w salonie Empik Plac Wolności autorka opowie o swojej pasji i spotka się ze smakoszami, którzy dla rozkoszy podniebienia skłonni są zjeść kilka węglowodanów ponad normę.

W „Moim świecie na talerzu” Hanna Lis udowadnia, że nie boi się takich słów jak: kalorie, gluten, laktoza, cukier oraz masło. W jej książce czytelnicy znajdą potrawy, w których główną rolę gra makaron, wołowina, pieczywo czy jajka. Dziennikarka serwuje 80 najbardziej apetycznych przepisów – zebranych podczas podróży po świecie – na dania, które w mig znikają z talerzy. Jej kurczak gong bao, andaluzyjski chłodnik z migdałów czy ravioli z tymiankowo-szałwiową ricottą to dopiero początek prawdziwej uczty smaków.

Hanna Lis zadbała również o oprawę graficzną opisywanych potraw. Każde ujęte w książce danie doprawione jest jej autorskimi zdjęciami i okraszone pełnymi humoru tekstami. „Mój świat na talerzu” to nie tylko zbiór smacznych przepisów, ale przede wszystkim wspomnienie podróży, przygody, spotkanej osoby oraz przyjemnych chwil.

Hanna Lis – italianistka, dziennikarka i prezenterka telewizyjna. Karierę dziennikarską rozpoczęła w 1993 roku. Prowadziła m.in. „Teleexpress”, „Klub dobrej książki”, „Wydarzenia” w Polsacie, „Panoramę” w TVP2 oraz program „Bez planu” w TVN Style.

• zobacz więcej informacji o EMPiK Megastore. Sp. z o.o.
• Zapisz się do naszego newslettera - najświeższe wydarzenia codziennie na Twój e-mail